Innostuin tekemään itse kookospähkinästä luolan akvaarioon. Luin joltain sivustolta semmosen tekemisestä, ja pitihän sitä sitten itsekin koittaa. Tosin tässä vaiheessa täytyy myöntää, että vaikka aikeeni oli tehdä tuo alusta loppuun teki sen kuitenkin veljeni - propsit siis Stormbugille :] Kai sillä oli sen verran tylsää ja tuo oli mielekästä tekemistä. Hommahan siis alkoi sillä, että kaupasta etsittiin kaikkein isoin kookospähkinä ja ostettiin se.

1. Ensin oli kookospähkinä.
2. Toiseksi saha löysi pähkinän ja osaavissa käsissä pähkinästä sahattiin palanen pois. Kookosmaito kaadettiin ronskisti pois, kun sitä ei tarvittu.
3. Seuraavaksi oli kookoksen kaivertaminen vuorossa. Tämä olisi varmasti ollut hyvinkin vaikeaa, ellen olisi lukenut jostainpäin nettiä sitä kuinka puukkoa kannattaa työntää kookoksen ja kuoren väliin, jolloin kookos irtoaa levyinä.
4. Koska halusin kookosluolaan oven niin sen vuoro oli seuraavana. Stormbug käytti mielikuvitustaan ja haki porakoneen :D Poralla sitten vaan kookokseen tarpeeksi reikiä ni kyllähän se siitä muotoutuu ja sopiva pala saadaan kuoresta irti.
5. Tässä kuoresta on saatu tuo pala pois.
6. Sitten vielä reunoja pyöristettiin hiekkapaperilla, jotta ei ole teräviä kulmia. Kunnon pesu, kuitenkin vain vedellä, kun en uskaltanut käyttää aineita.

Kookosluola on valmis :D

Alla kuvia toimenpiteestä. Ovat samassa järjestyksessä kuin yllä oleva selostus, ykkösselostus ykköskuvaan, kakkosselostus kakkoskuvaan jne..

1.jpg     2.jpg     3.jpg

4.jpg     5.jpg     6.jpg

Suuremmat kuvat löytyvät täältä.